3 x tuunattu laskiaispulla

Hyvää laskiaisviikonloppua! Tänä viikonloppuna herkutellaan perinteisillä laskiaispullilla, mutta niitä voi myös tuunata ja kokeilla uusia makuyhdistelmiä. Maistuisiko perinteisen hillon tai mantelimassan sijasta sinulle esimerkiksi jokin näistä vaihtoehdoista? :)




Emonen: Kananmunattomat ja maidottomat pullat

Tipulassa kokataan pääsääntöisesti maidottomasti ja kananmunattomasti, joten myös pullataikina tottakai noudattaa samaa linjaa. Toisinaan maidottomista ja munattomista pullista saattaa tulla tiiviitä ja kovia, mutta tämä vakioreseptini toimii mainiosti. Maidon puuttumista ei huomaa lainkaan ja ilmeisesti eroa kananmunallisiinkaan pulliin ei ole.

Taikinaan tarvitset: 1 prk Sunnuntain vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, 1 dl vettä, 0,75 dl sokeria, 1/2 palaa tuorehiivaa, 0,5 rkl vaniljasokeria, 0,5 rkl kardemummaa, n. 8 dl vehnäjauhoja sekä 50 g margariinia (esim. Sunnuntain hopeassa paketissa oleva maidoton margariini) sulatettuna.

Lämmitä vaniljakastike ja vesi kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon hiiva, sokerit ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista, sekoita ja vaivaa mukaan loput jauhot ja margariini. Anna kohota 40 minuuttia.

Jos haluat tehdä pullista laskiaispullia, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla kermavaahdon korvaamista soijavaahdolla! Esimerkiksi Alpron soijavaahto maistuu hyvältä ja kevyemmältä kuin kermavaahto. Siitä tosin ei saa ihan yhtä jähmeää vaahtoa kuin kermasta, mutta kuitenkin riittävän kuohkeaa pullan väliin. :)

Meillä ei tänä vuonna ole leivottu laskiaispullia sokerittoman alkuvuoden takia, mutta kovasti olen hengessä mukana ihailemassa kauniita pullia ja uusia täyteideoita!



Taina: Laskiaispullia lemon curdilla


 

Yhtenä päivänä silmiini osui jääkaapin ovessa nököttävä lemon curd-purkki. Sain ajauksen, että tuota voisi kokeilla laskiaispullan väliin! Kun valittavana on hillo ja mantelimassa, valitsen mielummin hillon. Tämä lemon curd on siis ihan kaupasta ostettua, sitruunaista "hilloa". Hieman jäykempää kuin hillo, mutten osaa sanoa, miten tämä eroaa esim. marmeladista...

Pullat leivoin jauhopussin kyljessä olevalla ohjella, kuten aina. Tällä kertaa käytin laktoositonta maitoa, jotta pullaa pääsee syömään myös esikoisen tyttöystävä.:)

Sen verran makeaa on tuo lemon curd, että puolikas teelusikallinen riittää minusta. Maku oli minusta piristävä ja keväinen, niin kuin sitruunassa aina! Tuolta oman blogini puolelta löydät ohjeet sydänpuustien leipomiseen. Tuli kokeiltua samalla niitäkin.

Heidi: Pirteän makuiset laskiaispullat

Mieleni teki tänä vuonna kokeilla laskiaispullan väliin jotain muuta perinteisen mansikkahillo-kermavaahto -täytteen sijaan. Päädyin sekoittamaan kermavaahdon joukkoon muutaman ruokalusikallisen turkkilaista jugurttia sekä aprikoosimarmeladia. Pullat maistuivat mukavan keväisiltä!

Alunperin ajatuksena oli keitellä täyte kermasta ja irtokarkkihyllyn toffeekuutioista. Ollessani kolmen kauppareissun jälkeen yhä ilman toffeita päätin luovuttaa ja tehdä täytteen jääkaapista löytyvistä aineista. Ehkäpä ensi vuonna muistini on pidempi...

Haaveilin koko viikonlopun rauhallisesta sunnuntaiaamusta laskiaispullan ja teekupin äärellä, kun ainoastaan nuorin lapsista olisi kotona. Todellisuudessa tämä uhmakas taapero laittoi taloa siihen tahtiin ylösalaisin, ettei edes pullien kuvaamisesta tullut mitään. Ehkäpä ensi vuonna saan kuvata ja nauttia laskiaispullani rauhassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, vastaamme siihen varmasti! :)