3 x joulukortit

Heidi: Kerrankin ajoissa


Ruusumäessä on kuluneella viikolla askarreltu useaan otteeseen joulukortteja ja pikkuhiljaa taitaa olla tarvittava määrä kortteja kasassa. Viime vuonna korttien lähetys jäi lähes kokonaan välistä ja joinakin vuosina olen turvautunut kaupan kortteihin, mutta tänä vuonna halusin tehdä alusta asti itse. Meillä asuu eskari-ikäinen askarteluhirmu, joten yksin ei ole tarvinnut kortteja väsätä. Ruusumäestä voit käydä kurkkaamassa millaisia kortteja eskari- ja kerhotädeille on lähdössä.


Vielä olisi yksi kortti-idea takataskussa, mutta taidan säästää sen suosiolla ensi jouluun.

Taina: Onneksi on Pinterest!

Olin jo hyvissä ajoin etsinyt ideoita joulukortteihin lähinnä Pinterestistä ja valinnutkin korttimallin, johon oli tarkoitus taitella paperitähti, jonka voi kortista irrottaa vaikkapa joulukuusenkoristeeksi. Yhden lauantai-illan taittelin tähtiä, mutta yhdestä paperista taiteltavat tähdet oli kaikissa ohjeissa tehty valkoisesta paperista. What! Ihan joka kerta tipahdin loppuvaiheessa ohjetta, vaikka kokeilin kahta erilaista ohjetta, joilla sai saman tähden aikaiseksi. Plään b käyttöön, ja uutta ideaa etsimään! Kiva idea löytyikin aika nopeasti, siinä viehätti erityisesti kolmiulotteisuus, jota lisäsin käyttämällä 3d-tarralappuja.

 


Pinterestin mallikortti oli tehty isommalla kuvioleikkurilla kuin nämä omani. Valitettavasti kuusta ja poroa en löytänyt isompana, jolla olisi päässyt pahvin reunasta syvemmälle. Ideana on rei´ittää korttipohja, liimata osa leikatuista kuvoista kuva-aukkojen kanssa lomittain ja liimata taustalle kuviopaperi. Alkuperäisessä oli vielä suurempi valkoinen korttipohja kuviopaperin alla, mutta minä taidan jättää sen suosiolla liimaamatta, sillä kuviopaperi on valkoista toiselta puolelta. Tekstit kirjoitan tällä kertaa käsin niin, että se ulottuu kortin reunasta reunaan. Jotain tuohon porojen ja kuusien päälle täytyy liimata, mutta nämä tähtitarrat eivät näytä pysyvän kiinni alustassa.:)

Emonen: Kortit lasten kanssa

Olen viime vuosina kovasti tasapainoillut joulukorteissa omatekemän ja lasten kanssa tehdyn välillä. Toisaalta haluaisin tehdä kortit ihan vain itse, mutta toisaalta haluan ottaa siihen myös tytöt mukaan. Viime vuonna tein taaperon kanssa tonttu & kuusi -kortteja ja sitä edellisenä vuonna vauvan kanssa joulupalloja ja -kynttilöitä. Tänä vuonna askarteluun osallistui kaksi taaperoa, joille piti keksiä sopivaa tekemistä.


Teimme siis hyasintteja. :D Näin korttien valmistuttua muuttaisin pari juttua, mutta näillä mennään tänä vuonna!

Isompi tytöistä rypisteli silkkipaperia ja liimaili ne viivan päälle kukaksi. Joihinkin kortteihin hän myös lisäsi tähtiä ruukkuihin. Pienempi sen sijaan pääsi maalailemaan vesiväreillä, ja palasia niistä maalailuista löytyy tarrojen taustalta. Tarrakuvat on kiinnitetty korttipohjaan teippityynyllä, vaikkei kuvissa tasoeroa huomaakaan.Kortteihin tulee vielä tekstit sisäsivulle, mutta asia on vasta luonnosvaiheessa. Olen istunut pari iltaa Googlen kuvahaun edessä ja alan pikkuhiljaa päästä jyvälle koukeroista!

6 kommenttia:

 1. Taas ovat tytöt olleet ahkeria ja taikoneet ihania kortteja!
  Nuo Tainan jolkottelevat poroset ovat kyllä sympaattisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, kun kaikilla on ihan eri tyyliset! Kyllä tällaiset itsetehdyt hakkaa mielestäni valmiit mennen tullen. :)

   Poista
 2. Kivoja kortti-ideoita! Minä pähkään edelleen oman ideani kanssa - ei kai tässä vielä mikään kiire ole... eihän ole... *paniikki iskee just nyt*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siinähän kävi juuri niinkuin aikaisempina vuosinakin - kortit edelleen lähettämättä, joten huomenna sullomaan punaista kuorta ääriään myöten täynnä oleviin laatikoihin. :D

   Poista
 3. Kauniita kortteja. Sinulla on kauniin raikas ja mukavan oloinen blogi. Pitää poiketa täällä kurkkailemassa lukijan muodossa. ;)
  Annoin blogissani blogillesi tunnustuksen/haasteen, johon osallistuminen/jonka vastaanottaminen on täysin vapaaehtoista. :)
  http://kepsakka.blogspot.fi/2015/12/johan-pisti-pohtimaan.html

  Hyvää joulun aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! :) Meitä häärii täällä blogin takana kolme ja ajattelimme jokainen vastata haasteeseen. Iloista alkanutta vuotta Kaisuli!

   Poista

Kiitos kommentistasi, vastaamme siihen varmasti! :)