3 x jouluinen tuoksu

Joulukuussa Pienen teehetken teemakuukaudessa kerätään postauksia aiheella DIY joulu. Mukaan osallistumaan pääset täällä! :)

Emonen: Piparkakkuja ja joulumausteita

Näin joulunalla meillä tuoksuu tee ja erilaiset ruoat. Hyasinttikin on matkalla kotiin, mutta epäviherpeukalona pelaan sen kanssa varman päälle ja hankin vasta aivan lähellä joulua.


Tänä vuonna pakastin piparkakkutaikinaa, sillä viime vuoden monen tunnin projekti oli vielä tuoreena muistissa. Pakastaminen kannatti - pieni taikinapalanen suli jääkaapissa nopeasti ja kolme pellillistä oli aivan sopiva määrä kerralla leivottavaksi.


Piparkakut toivat kotiin jouluntuoksua ja ulkoa oli ihana tulla sisälle joulumausteiseen kotiin. Piparkakuista en lopulta ehtinyt ottaa kuvaa, mutta innostuin pitkästä aikaa kasaamaan piparkakkutaloa. Se pysyy pystyssä, vaikka hetken jo näyttikin pahalta!

Taina: Kuusen tuoksu on tärkein

Aikuisiällä kuusesta on tullut minulle kaikkein tärkein joulukoriste. Kaipa se lapsenakin oli, muistan, että äiti ja isä eivät toisinaan olisi halunneet ostaa kuusta, mutta me lapset sitä kovasti aina toivottiin. Vanhalla kaitafilmillä näkyy säälittävä, puolimetrinen, kuusi ja juhlapaikalla tietenkin. Se saa aikaan hysteerisen naurukohtauksen. Oli aika paljon vaatimattomampaa silloin 70-luvun lopulla...
Nämä kuusesta napsimani kuvat ovat kesähuoneen joulukuusesta, joka saa ollakin perinteinen metsäkuusi. Sisällä meillä on ollut vuosia aina jalokuusi. Siinä on melkein pelkästään hyviä puolia: neulaset ja runko eivät pistele, joten sitä on helpompi käsitellä. Tuoksu on sama kuin metsäkuusessa. Neulaset pysyvät paremmin, yleensä jalokuusi ei varise juuri ollenkaan. Huono puoli on paksu runko, jota on vaikea saada mahtumaan suureenkaan kuusenjalkaan.
Kävimme eilen paitsi haaveilemassa järvenrantatonteista, ostamassa jalokuusen. Heti kuusen autoon saatuamme totesin, että ihana kuusen tuoksu! Kuusi odottaa vielä ulkona paketissa sisälle tuomista. Kun koti on tiistaina siivottu puhtaaksi, kannetaan kuusi sisään. Yritän malttaa vielä odottaa!


Heidi: Hurmaava hyasintti


Ostin pari viikkoa sitten muutaman hyasintin ja tänään aamulla niistä vihdoin leijaili kotiin joulun tuoksu. Ihanaa, kun koti on siivottu ja valmis jouluun jo näin hyvissä ajoin - siitä on kiittäminen meidän 6-vuotiasta joululahjaa, jonka synttäreitä juhlitaan aina näin joulun alla.


Katsokaa nyt noita kauniin valkoisia kukkia!


Yksi sinteistä kasvatti näemmä kaksi kukkavartta - käy mulle, mitä enemmän tuoksua sen parempi! Äsken huomasin muuten yhden hyasinteista kadonneen. Arvasin kyllä heti, mitä on käynyt ja löysin kukkasen tv-tason takaa. Tuo paperipussi on liian kevyt, eikä jaksa pitää enää varren venähdettyä pituutta sinttiä pystyssä.

Ihanaa joulun odotusta ♥

2 kommenttia:

 1. Emosen piparkakkutalo on hurmaava kaikkine namusineen!
  Ja oikea kuusi on se paras!!...ja se tuoksu!
  Hyasintin aromi on ihana heti aamusta kun nousee ja kipittää keittiöön aamuteetä keittämään.

  Joulun lumoa teille kaikille ihanille tytöille!
  Tämä on upea kolmen naisen blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tunnelmallista joulua sinulle Susanna!<3 Niin sydäntälämmittävät kommentit jätät joka kerta.<3

   Poista

Kiitos kommentistasi, vastaamme siihen varmasti! :)