3 x callunat

Heidi: Neljä callunaani

Vähän hävettää kertoa, että nämä neljä callunaa ovat ainoat syysistutukset meidän 2500 neliön pihallamme. Yksi lyhdyssä ja kolme betoniruukussa pääovellamme.


Meidän sisäänkäynnillä on oikeastaan kaksi vuodenaikaa, kevät ja syksy. Keväisin ruukkuihin pääsevät orvokit ja syksyllä ne vaihtuvat callunoihin. Varsinaista kukkaloistoa siis!


Emonen: Etuoven callunat

Kuten Heidillä, myös meillä syysistutukset ovat hyvin, hyvin vaatimattomat. Etupihalta löytyy muutama kuollut pallokrysanteemi, mutta onneksi myös nämä kaksi syksyistä callunaa.


Yksi calluna on seinällä ulko-oven vieressä. Punottu kukkateline on löytö kirpputorilta ja ahkerassa käytössä ympäri vuoden.Toinen calluna on kynttilälyhdyssä suojassa lähestyvältä talvelta ja lumisateelta. Katsotaan, saako se tässä loppusyksyn aikana kaverikseen vielä pari callunaa, sillä ainakin yksi kukkaruukku kaipaa ehdottomasti syys- ja talvikukkia!

Taina:Vähitellen vaihtuvat istutukset

Etuportaan ruukut ovat tällä hetkellä sekoitus kesää ja syksyä. Useamman lankaköynnöksen kaivelin ruukuista sisälle, huonolla menestyksellä, sillä kaikki kuolivat parin viikon sisällä siitä, kun otin ne sisäkasveiksi. Tai ei sittenkään! Kävin juuri pihalla, ja sinne nostamani ja kuolleeksi luulemani lankaköynnös näytti heränneen henkiin! Ilmeisesti ne viihtyvät meillä vain ulkona.:D Toisessa etuportaan ruukussa on kuitenkin vielä yksi kesällä istutettu lankaköynnös. Kaverikseen se sai kaksi vaaleanpunaista callunaa ja hopeakoristeisen kurpitsan. 
 Toisessa ruukussa on valkoinen calluna, joku pieni havu ja Helinä-keijulla koristeltu kurpitsa. Nämä kurpitsat ovatkin meidän ainoat halloween-koriste, ja ne saavat minun puolestani olla tuossa portaalla vielä tämän viikonlopun jälkeenkin, sillä molemmat näyttävät edelleen hyvältä kahden viikon jälkeen.
Myös kesähuoneen nurkalla olevaan ruukkuun olen vähitellen vaihtanut callunat. Mulla on jossain arkistossa kaunis kuva syys- tai lokakuulta, jossa callunat ovat sulassa sovussa muratin ja lankaköynnöksen kanssa. Harmittaa, kun en sitä tähän postaukseen löytänyt. Liikaa kuvia! Vihreät ruukusta kaivettuani on ruukussa nyt kaksi vaaleanpunaista ja kaksi valkoista callunaa. Kuvasta taisi tulla sen verran taiteellinen, ettei siitä saa mitään tolkkua.;D
 Millaisia syysistutuksia teillä muilla on? Mikä olisi kestävä ja kaunis laji callunoiden seuraksi?

6 kommenttia:

 1. Callunat ovat niitä kestävimpiä pohjolan oloissa!
  Itse lisäisin hopealankoja ja jalohavuja, esim. pihtaa ja käpyjä mukaan.
  Paju ja mustikanvarvut ovat myös kestäviä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihanaa! Kiitos vinkeistä!<3 Mustikkaa voisi käydä kaivamassa vielä, kun maa on sulaa. Kurpitsoiden tilalle tarvitsen jotain kohtapuolin! Hopealankaa mulla on ollutkin monesti aiemmin, muttei nyt moneen vuoteen. Sitäkin voisi hommata! Käpyjäkin vois kerätä...:)

   Poista
  2. Kiitos hyvistä vinkeistä! Tästä sainkin monta ideaa tuohon yhteen kukkalaatikkoon! :)

   Poista
 2. Minä lisäsin kellokanervien joukkoon marjakanervaa ja hopealankaa.... Vähän kuusen havuja taustalle... Siinä saavat olla sitten kevääseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole missään törmännyt marjakanervaan, vaikka koko syksyn koittanut pitää silmät auki. Tuota hopealankaa taidan hankkia, josko jostain vielä löytyisi. :)

   Poista
  2. Hopealanka näyttääkin kivalta!

   Heidi, meilläpäin marjakanervia on myynnissä S-marketeissa ja Prismoissa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, vastaamme siihen varmasti! :)