Kaurapaistos päärynällä tai omenalla

Kaurapaistos on ikivanha juttu, mutta itse innostuin tästä herkusta vasta nyt, kun piti keksiä käyttöä neljälle päärynälle, jotka tänä vuonna sain omasta puusta. Viikon aikana onkin herkuteltu paistoksella peräti kolmeen otteeseen. Ensin tein paistoksen käyttäen pelkkiä päärynöitä, sitten tein pelkkää omenaa sisältävän version ja viimeisenä sekoituksen omenasta ja päärynästä. Oma suuni tykkään ehdottomasti eniten päärynäversiosta. Kannattaa kokeilla!


 
Kaurasokeriseoksen ohjeen perustan poimin Valion sivulta. En kuitenkaan käyttänyt viipaleita pannulla ennen uuniin laittamista, ja ainesten määrän puolitin, halusin kevyemmän version. Omenoita ja päärynöitä en ole punninnut, vaan käytin tuollaista Pyxin lasivuokaa, kooltaan 15x30, ja peitin pohjan hedelmälohkoilla. Arvioin, että hedelmiä on ollut ehkä puolisen kiloa kerrallaan, tällöin paistosta on juuri passeli määrä neljälle hengelle.



Pilko pestyt (kotimaisia ei tarvitse kuoria) tai kuoritut hedelmät uuniastian pohjalle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Sulata voi, ja lisää voisulaan kaurahiutaleet ja fariinisokeria. Ripottele kauraseos hedelmien pinnalle. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Vaniljakastike sopii tähän lisukkeeksi, mutta varsinkin päärynät maistuivat hyvälle ilmankin.

Maistuvaisia syyspäiviä!

Taina

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia sulla, en jostain syystä pysty kirjoittamaan omalla nimellä. :D Liityin lukijaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!<3 Mahtava juttu, kiitos luottamuksesta!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi, vastaamme siihen varmasti! :)