3 x syksyinen kattaus


Kattauksen koristeet omasta pihasta



Jotta osaisi kattaa oikeat astiat, on paras miettiä hieman illan menuta. Kuvitteellinen ruokalistani pitää sisällään tomaattikeiton, joka nautitaan Green Gaten lattemukeista. Keiton jälkeen tarjoaisin ruokaisan salaatin ja pääruuaksi olisi kunnon pihvit ja perunalisukkeet. Jälkkärinä syötäisiin vaikkapa päärynäpaistosta, josta on tullut uusi suosikkini.


 
Aika paljon kattauksessa on kirpputorilta ostettuja tavaroita, kuten Arabian tarjoilualusta, alustan päällä oleva Aalto-maljakko, puiset Pentikin aluset, alimmaiset ruokalautaset...
  
 
Yllätyin, kuinka helposti kattaus syntyi, eikä tarvinnut lähteä pihaa edemmäs, saati käydä ostamassa mitään. Pieniin Aalto-maljakoihin keräsin pihasta mm. pionin, marja-aronian, purppuraheisiangervon ja lamoherukan oksia. Lamoherukasta taitoin myös oksat lautasliinojen ja puisen lautasliinarenkaan kaveriksi. Tarjoilualustan keskelle asettelin lautasen, jossa on sammalta, sekä Schleichin kettuja. Sammalasetelmasta löytyy postaus blogistani täältä. Kivi-tuikkuja on kertynyt vuosien saatossa aikamoinen määrä. Sinisävyiset olen vienyt kesähuoneeseen. Tähän kattaukseen kelpuutin vihreän, ruskean, harmaan sävyiset, sekä kirkkaat tuikut. Tuikkujen sekaan kiemurtelemaan taitoin seppelvarvun oksat.

Hyvä, kun tuli harjoteltua! Meillä on suunnitteilla syyslomalle ystävien kanssa illanistujaiset, joihin pitäisi kokkailla jotain herkullista. Jos hyvin käy, on pihassa vielä parin viikon päästäkin kauniita oksia pöytää koristamaan.:)


Heidi


Viikonloppuna perheen miesväen jäädessä kotiin tekemään ruokaa ja me polkaisimme tyttöjen kesken etsimään lähimetsästä jotakin kaunista kattaukseen. Palasimme kotiin muutaman puolukanvarvun sekä kanervakimpun kanssa.


Puolukat laitoin PartyLiten kynttiläkippoihin, jotka joulutonttu toi pari vuotta sitten. Nuo on niin monipuoliset, kun sisällön voi vaihtaa sesongin mukaan ympäri vuoden.

Minulla on ollut pitkään ostoslistalla valkoiset ruokalautaset. Vihdoin raaskin sellaisiin satsata, kun Ikeassa niitä oli myynnissä 50 sentin kappalehintaan. Turkoosit tabletit ovat taannoiselta Ruotsin-reissultamme ja olen tykästynyt niihin kovasti. Tuovat mukavasti väriä kattauksiin.


Kattausten tekeminen ei kuulu ollenkaan vahvuuksiini, mutta joskus on ihan hyvä poistua omalta mukavuusalueelta. Kyllä oli meinaan mukava istahtaa syömään, kun oli vähän viitsinyt nähdä vaivaa esillepanon kanssa.

Emonen: Violetin keittiön violetti kattaus

Tänä syksynä keittiömme on violetti, joten tein kattauksen ajatellen keittiön värimaailmaa. Meillä on nykyisin hyvin usein pöydällä jokin kukka- tai kynttiläasetelma, mutta varsinaisia kattauksia on todella harvoin - kaikki kiinnostava nimittäin meinaa joutua hetkessä pienten sormien tutkittavaksi, vedettäväksi ja riivittäväksi. Kattauksia on kuitenkin kiva tehdä, joten innoissani treenailin niitä tätä postausta varten.


Kattaus on tehty ajatellen, että se on kahden aikuisen kattaus siihen hetkeen, kun jälkeläiset ovat jo nukkumassa. Pöytää kattaessani mielessä pyörivät ajatukset kallioisesta merenrannasta, jossa kallion päällä kasvaa kanervaa ja vesirajassa kaislaa. Callunan ja Ikean tablettien lisäksi kattauksesta löytyy kiviä, käpyjä, punaisia syyslehtiä ja puuhelminauha.



Meillä on hyvin vähän pöytäliinoja, joten tässä kaitaliinan virkaa toimittaa kaksinkerroin taiteltu huivini. Se on ollut aikoinaan kirpparilöytö kuten myös puuhelminauha, joka on juuri pääsemässä tuunauksen kautta uuteen olomuotoon.


Millainen on sinun syyskattauksesi?
Suositko siinä luonnonmateriaaleja ja mikä on lempparielementtisi?

9 kommenttia:

  1. Upeat kattaukset! Tainalla tuoksuu riistaliha ja snapsit :) Heidillä kaikuu nauru ja iloinen puheensorina :) Ja Emosella tunnelmoidaan punaviinin ja kynttilöiden kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! Hetken mietin, että laitanko snapsilasit kattaukseen!;D Ihana kommentti, kiitos Pia!<3

      Poista
    2. Ihana analyysi! Mutta juuri noinhan se taitaa mennä. :D

      Poista
    3. Kiitos, ihanasti ja osuvasti sanottu! ♥ :)

      Poista
  2. Liilan tunnelmaa...hmm, se on ihanaa!
    Tainalla on niin suloinen metsän tunnelma ja ruska!
    Turkoosi taas tuo ripauksen pirteyttä mukaan!

    Aivan ihastuttavia kattauksia olette, tytöt, loihtineet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! ♥ Minusta on niin huvittavaa, kuinka voikaan nämä kattaukset olla tekijänsä näköiset. :) Ei olisi vaikeaa vetää viivaa kattauksen ja sen loihtijan välille, jos ei tietäisi kuka on minkäkin tehnyt. :D

      Poista
  3. Onpa mukavan syksyiset kattaukset. Tässä ei kohta ehdi nukkuakaan, kun uusia hyviä blogeja tulee eteen ja onhan niitä luettava ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani!:) Ja eh, kuulostaa vähän liian tutulta, että kiirettä pitää, jotta ehtisi kaikkia upeita, mukavia blogeja seuraamaan...Toisinaan tulee jopa nipistettyä niistä yöunista.;D

      Poista
    2. Sanos muuta! Ja kommenttejakin olisi kiva ehtiä jättää. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, vastaamme siihen varmasti! :)