3 x arkiruoka

Veera: Nopea kanakastike

Vaikka aina välillä tulee kokeiltua jotain uutta ruokaohjetta, monet arkiruoat ovat silti tuttuja ja turvallisia takuuvarmoja onnistujia, joiden tekemiseen ei tarvitse ohjeita, googlea eikä edes mittoja. Meillä syödään pääsääntöisesti maidottomia ruokia ja tämä nopea kanakastike on yksi lähes jokaviikkoisia lemppariruokiamme.

  • iso pkt broilerin filepaloja maustamattomana
  • öljyä paistamiseen
  • chilijauhetta
  • currya
  • jauhettua paprikaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 prk kaurakermaa
  • pakasteherneitä ja -maissia
  • säilykeananasta

Paista kanapalat öljyssä, mausta ja sekoita joukkoon kanaliemikuutio. Lisää pakasteherneet ja -maissit ja anna lämmetä hetki, lisää loput ainekset. Toisinaan joukossa on myös sipulia tai valkosipulia, joskus paprikakuutioita ja välillä parsa- tai kukkakaalta. Lisukkeeksi olemme keittäneet viime aikoina usein tummaa riisiä tai rukiista pastaa, jotka ovat molemmat olleet positiivisia yllättäjiä vaalean riisin ja pastan tilalle.



Taina: Pakkaspäivänkeitto

Tämä tomaattinen, mausteisempi versio jauhelihakeitosta, kuuluu meidän perheessä talven vakioruokiin. Alunperin löysin reseptin paikallissanomalehdestä, mistä se jäi pysyväksi osaksi arkeamme.

Tarvitset: 
6-8 perunaa
400 g naudanjauhelihaa (10%)
2-3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1 prk tomaattimurskaa (400g)
1 paprika paloiteltuna
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia paloina
1-2 lihaliemikuutiota 

Ennen perunoiden kuorimasta laita tomaattimurska pannulle hautumaan. Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Kaada tomaattimurska kattilaan ja mausta mustapippurilla. Kaada kattilaan litra kiehuvaa vettä ja murskaa lihaliemikuutio(t) sekaan. Anna kiehua 10 minuuttia, ruskista sillä välin jauheliha, pilko paprika ja aurinkokuivatut tomaatit (paitsi jos olet ostanut ne valmiiksi pilkottuina..). Lisää sitten paprika ja aurinkokuivatut tomaatit keittoon. Anna kiehua vielä viisi minuuttia ja lisää jauheliha.  Keitto on valmista! Tuoreet sämpylät ovat tämän keiton kanssa todella maistuva pari.:)




Heidi: Itsetehty hernekeitto

En ole ikinä ennen tehnyt hernekeittoa itse, vaan silloin tällöin tarjonnut perheelle kaupan tölkkikeittoa huonolla menestyksellä. Laskiaisen innoittamana ostin hernepussin ja keittelin meille uskomattoman herkulliset hernarit! En ole ennen edes ymmärtänyt kuinka helppoa ja herkullista itsetehty keitto on.

500 g kuivattuja herneitä
2½ l vettä
1-2 porkkanaa
1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl sinapppia
400 g savupalvikinkkua

Huuhtele herneet. Laita isoon kattilaan vesi ja liota herneet yön yli.
Keitä herneitä samassa vedessä noin 2 tuntia. Lisää kypsymisen aikana porkkana.
Lopuksi lisää kinkku ja mausteet.


4 kommenttia:

  1. Mitä herkkureseptejä täältä sainkaan :) Kiitos!
    Maistuvaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos sait näistä vinkkejä keittiöön. :) Samoin sinulle! <3

      Poista
  2. Kivoja reseptejä kaikki! Helppoja arkiruokaohjeita ei ole koskaan liikaa. Ihana on myös tuo Heidin leipä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on meidän 3-vuotiaan taidonnäyte. Isona hänestä tulee kuulemma leipuri! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, vastaamme siihen varmasti! :)